Archeon

Ga met ons mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland!

Kom met ons boogschieten, armband vilten, kanovaren, vuur maken, keien trekken, broodbakken en nog veel meer! Leer hoe de prehistorische jagers, de Romeinse soldaten of de middeleeuwse ambachtslieden leefden, woonde en werkten door middel van leuke activiteiten. Wandel rond, proef de sfeer, doe mee met diverse activiteiten en neem een kijkje bij de wisselende shows

Park informatie Museumpark Archeon is een openluchtmuseum in het zuiden van Alphen aan den Rijn dat door levende geschiedenis Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen laat zien. 

Ook zijn het Archeologiehuis Zuid-Holland en het Romeins museum te bezoeken, in het museum toont de bezoeker op unieke wijze een overzicht van de rijke geschiedenis van de provincie Zuid-Holland middels een breed scala aan archeologische vondsten, nieuwe media en doe-tafels. De prehistorie (v.a. mesolithicum 8000 voor Chr.), de Romeinse periode (van 12 v. Chr. tot 406 n. Chr) en de middeleeuwen (406 n. Chr. tot 1500 n. Chr.) komen zo op een bijzondere manier tot leven. Tevens wordt er aandacht besteed aan vondsten van na de middeleeuwen. 

Archeon creëert de ontmoeting tussen een zo breed mogelijk publiek en de geschiedenis van Nederland op een informatieve en interactieve wijze, met als doel het verzorgen van een fijne, leuke en bovenal leerzame ervaring in een zo authentiek mogelijke (pre)historische omgeving. Archeon beheert en presenteert authentieke reconstructies van 43 gebouwen, meerdere monumenten en gebruiksvoorwerpen gebaseerd op archeologische opgravingen vanaf het mesolithicum (6.000 v.C.) tot aan de middeleeuwen (1.350 n.C.), om het materiele en immateriële erfgoed van Nederland nu en in de toekomst te waarborgen. (pre)Historische geklede Archeotolken vertalen op een interactieve wijze het verleden naar het heden, met als primaire doelen educatie en historisch vermaeck.

Doe-route
Onder begeleiding van een Archeotolk maken uw leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Leerlingen gaan aan de slag met verschillende activiteiten als boogschieten, vilten, zwaardvechten, hunebedsteen trekken, schminken, vuur maken, fibula maken (Romeinse sierspeld), kaarsje maken, Romeinse massage en exerceren.
•    Doe route is een aanvulling op het schoolreisarrangement
•    Kosten per route € 86,50
•    Per route kunnen maximaal 20 leerlingen deelnemen
•    U kunt meerdere routes per tijdperk reserveren (prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen)
•    Doe route kunt u reserveren van 10.15-11.45 uur en/of 12.30-14.00 uur

Techniekenroute 
Onder leiding van een Romeinse Archeotolk maakt u met uw leerlingen op actieve wijze kennis met de bijzondere geschiedenis van de Romeinse grens 'de Limes' in Zuid-Holland. Ontdek 10 technieken die door de Romeinen zijn ontwikkeld: hout zagen, ijzer smeden, waterdicht maken, varen, hijsen, landmeten, heien, wegenbouw, bruggenbouw, projectielen schieten.
•    Techniekenroute als aanvulling op het schoolreisarrangement
•    Kosten per route € 86,50
•    Per route kunnen maximaal 20 leerlingen deelnemen
•    Speciaal voor groep 7 en 8 van de basisschool en de 1e klas van de middelbare school
•    Techniekenroute kunt u reserveren van 10.15-11.45 uur en/of 12.30-14.00 uur

Shows en demonstraties
Er zijn dagelijks wisselende shows van onder andere schapendrijven, roofvogels of strijdende ridders. Vaste onderdelen zijn om 14.00 uur de Tempelceremonie in de Tempel van Nehalennia en rond 14.30 uur het spectaculaire Gladiatorengevecht in de Arena. Hierna, rond de klok van 15.00 uur kunnen de ijsjes worden afgehaald bij de Romeinse Herberg en eindigt het schoolprogramma. Als u wilt kunt u nog tot uiterlijk 16.00 uur in het park verblijven.

Lunch
In het park zijn diverse mogelijkheden voor een gezellige picknick waar u met de leerlingen kunt lunchen. Iedereen krijgt een pakje drinken, deze is af te halen bij de Herberg van 11.30 tot 13.00 uur. Extra: Friet met mayonaise kost € 2,60, inclusief biologische kipnuggets € 3,95. 

Openingstijden
Archeon is geopend vanaf 10.00 uur. Meeste maandagen gesloten.

Al vanaf € 23,80 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen