Vogelpark Avifauna

Wist jij dat er in totaal wel 25 verschillende soorten vogels rondvliegen tijdens de vogeldemonstratie? Leer alles over deze vogels en zie ze in actie! Maar wist jij dat in Vogelpark Avifauna meer dieren te spotten zijn dan alleen vogels? Er zijn namelijk ook nog diverse soorten aapjes en neem ook een kijkje bij de rode panda of de ringstaartmaki’s!

Maak een prachtige wandeling door het park en bekijk de meest bijzondere vogels. Tijdens je wandeling waan je je in verschillende werelddelen en zie je de mooiste vogels die daar vandaan komen. Maar er is zoveel meer! De vogels leven hier samen met dwergaapjes, halfapen en rode panda's. Van zo dichtbij heb jij ze nog nooit gezien!

Lori Landing
G’day! In de Lori Landing ben je even helemaal ondersteboven, in Australië. Hier kom je een grote kolonie lori’s tegen, maar ook zijn hier blauwwanghoningeters en maskerkieviten te vinden. Ze leven hier samen tussen de palmen, oranje rotsen en termietenheuvels. En wat doen de lori’s hier de hele dag? Zoeken naar eten. En jij kan ze daar mee helpen. Neem een cupje nectar in je hand en de kleine vogels zijn je grootste vriend! Binnen no-time zitten ze op je handen en op je armen.

Nuboso
Bij Avifauna kun je alleen maar vogels zien? Zeker niet! Op het Nuboso eiland woont ook een gezellige groep met dwergapen. Wandel over het weelderig beplante eiland, waan je in een Zuid-Amerikaanse sfeer en kijk je ogen uit. Hier klimmen en klauteren namelijk keizersnorrebaardtamarin, witgezichtsaki’s en rode titi’s over touwen en bomen. De dwergaapjes wonen niet alleen. Ook wonen er wilde cavia’s en verschillende vogels op het eiland. Zo kun je ook prachtige kuifseriema’s, nachthokko’s en kuiftinamoes tegenkomen op je wandeling op Nuboso!

Oosterse Tuin
Staat China ook nog op je bucketlist? Dan moet je zeker even komen kijken bij de Oosterse tuin. Deze is namelijk ingericht in Chinese sferen. Met Oosterse beplanting en ornamenten zie je verschillende vogels. Zo zijn er sierlijke Mantsjoerije kraanvogels en mandarijneenden die je kunt bewonderen. En wat is dat in de boom? Dat is geen vogel! Dat is één van de rode panda’s die ook op het eiland leeft. In de Oosterse Tuin krijgen de rode panda’s heerlijk veel bamboe en kunnen ze klimmen en klauteren door de bomen. Maar de panda’s slapen overdag ook graag, dus kijk goed tussen de bladeren van de bomen!

Speeltuin
Roetsjen van de superglijtoren, gillen in het spookhuis en spetteren met de bootjes. Naast alle mooie dieren is er ook een gigantische speeltuin in het park. Hier kunnen de kinderen klimmen en klauteren door het woestijngebied en beleven ze spannende avonturen op het jungle-eiland. Er is zelfs een megatrampoline waar je zo hoog op kan springen als je wilt. Er is genoeg leuks te ontdekken in de speeltuin.

Tropenhal
Ga op je reis door de werelddelen ook eens door de tropische jungle van de Filipijnenhal. Hoeveel losvliegende vogels kun jij hier tellen? Kijk goed, want sommige vogels zitten goed verstopt tussen alle planten in de hal. Als je goed kijkt zie je heel veel verschillende soorten! Sommige soorten vogels komen in de natuur alléén voor op de Filipijnen.

Vanuit de Filipijnse jungle stap je zo een nieuw continent binnen. De volgende stop in de Tropenhal is namelijk ’s werelds bekendste moeras, de Zuid-Amerikaanse Pantanal. Deze hal is volledig omgebouwd met beplanting, rotsformaties en vlonders zodat het net lijkt alsof je echt in Zuid-Amerika bent. Er vliegen hier allerlei Zuid-Amerikaanse vogels rond en in het verblijf kun je prachtige oranje rotshanen zien. De oranje rotshaan is een kleurrijke vogel die je maar in enkele Europese dierentuinen kunt vinden! Naast alle prachtige vogels kun je in de Tropenhal ook het onderwaterleven van de Pantanal bekijken. Door de onderwaterinkijk zie je verschillende vissen rondzwemmen.

Madagaskargebied
Hier kom je oog in oog te staan met de leukste dieren. Je wandelt namelijk tussen de dieren door, en er is een hoop te zien. Je ziet de Afrikaanse vogels van dichtbij, bijvoorbeeld de kraanvogels en parelhoenders, spannend! De grote verrassing van het Madagaskargebied zijn de andere bewoners. Tijdens je wandeling loop je namelijk ook tussen een groep met pluizige ringstaartmaki’s en rode vari’s! Deze nieuwsgierige halfaapjes komen maar al te graag een kijkje bij je nemen. Als je met het voederpraatje langskomt weet je zeker dat je de halfapen van dichtbij ziet. Deze dieren zullen namelijk geen hapje missen!

Nachtsafari
De Nachtsafari is erg bijzonder. Wanneer je hier naar binnen stapt, gaat de klok spontaan een aantal uur vooruit. Het dag- en nachtritme is hier namelijk omgedraaid. Zo krijg je de dieren die overdag eigenlijk slapen ook te zien. Nachtdieren, zoals de exotische kiwi, zijn daarom een stuk beter te bewonderen! Naast de kiwi kun je in de Nachtsafari ook uilen en grielen spotten. Ga voor de Nachtsafari eerst even langs de Uilenburcht! Hier is het nog licht, maar kun je ook een aantal indrukwekkende uilen zien. Hier vliegen namelijk de sperweruil, ransuilen, kerkuilen, bosuilen en de Europese oehoe’s.

Cubaans Brakwatermoeras
Bij het Cubaans brakwatermoeras kijk je je ogen uit. Hier zijn veel vrolijk gekleurde vogels te zien. Sierlijke flamingo’s, lepelaars, steltkluten en rode én zwarte ibissen lopen hier rond. Hier staat het dus vol met kleur!

Vogeldemonstratie
Zie talloze vogels in actie bij de vogeldemonstraties! Hier vliegen de vogels dichtbij en zie je ze eten en jagen zoals zij in de natuur gewend zijn. Je ziet hoe de ara’s cirkelen boven de grote vijver, hoe grote roofvogels duiken om hun prooi te vangen en hoe Afrikaanse lepelaars hun speciale snavel gebruiken om voedsel te zoeken. Dit terwijl de verzorger je de leukste weetjes vertelt over de vogels.

Al vanaf € 22,00 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen