DierenPark Amersfoort

Klauter onder, boven en langs de dieren met de Klim Alles-route. In DierenPark Amersfoort leer je, terwijl je speelt. Het avontuurlijkste schoolreisje beleef je midden in het land, midden in het bos!
Deze route is bedoeld voor de echte stoere kinderen die de dieren op een andere manier willen ontdekken. Weg van de grond en hup de lucht in, je loopt op een wiebelende touwbrug op 3,5 meter hoogte!

In Dierenpark Amersfoort wonen wel 150 verschillende diersoorten en jij kan ze van dichtbij komen bekijken! Neem een kijkje bij de leeuwen, de neushoorns, stokstaartjes en nog veel meer. Je waant je in de savanne en staat letterlijk oog in oog met de giraffen. Kom je ook een kijkje nemen bij het nieuwe leeuwenverblijf? De koning van de dierentuin ontmoet je in hun nieuwe Romeinse verblijf. Via een mysterieuze kerker kon je in het verblijf van de roofdieren, hier staat de toren van ostia die je een machtig uitzicht geeft over de dieren!

Wist jij namelijk dat bij olifanten vrouwen de baas zijn? Of dat een tijgerbrul op wel tien kilometer afstand te horen is? Ontdek met je klas vol avonturiers hoe leuk én interessant de dierenwereld is! Klauter door het verblijf van de hyena’s, reis naar de savanne met giraffen en zebra’s, ga op bezoek bij de olifantenfamilie. Verderop zie je de pinguïns onder water zwemmen, duik je op tussen de prairiehondjes en betreed je het Dinopark waar je ruim zeventig reusachtige dino’s tegenkomt.

De Prairie 
Yeeha, hop in galop naar De Prairie. Hier duiken zij zomaar naast je voeten op … Prairiehondjes! Ga net als de prairiehondjes op ontdekkingstocht in een tunnel. Slinger jezelf via een paal een holletje in en duik even later op tussen de prairiehondjes.

Rijk der Reuzen
Sta neus aan slurf met een olifant en val van je stoel van verbazing als je ontdekt hoeveel dit dier wel niet weegt. In het Rijk der Reuzen voel jij je ineens piepklein. Vanaf de tribune kun jij de vier generaties olifanten extra goed zien als zij grote plukken hooi beetpakken met hun slurf

Het Woud
In het Woud duiken de wilde dieren op die je in de Nederlandse natuur ook kunt vinden.  Dassen, eikelmuizen,  een rugstreeppad en zelfs … wolven. Duik de ondergrondse Burcht in, waar je allerlei uitkijkjes hebt op de dieren.

Expeditie-rivier
Avonturiers opgelet, jij gaat op expeditie! Dwars door de rivier, langs de giraffen en maki’s. Houd je benen binnenboord, want wie weet wat er allemaal in de rivier leeft! Houd je verrekijker bij de hand als een echte ontdekkingsreiziger, maar vergeet intussen niet om met de fietsboot op koers te blijven.

Snavelrijk
Wandel in Snavelrijk zomaar tussen de maraboes, vale gieren, kroeskoppelikanen, nimmerzatten en zwarte ibissen. Op nog geen meter afstand spreidt de gier zijn enorme vleugels en verderop klappert de pelikaan met zijn snavel. De Klim Alles-route loopt dwars door Snavelrijk, dus trek je vlot door het water en spring van steen naar steen. Pas maar op dat je geen natte voeten krijgt.

De Stad der Oudheid
Betreed de Stad der Oudheid en ontdek de dieren die hier duizenden jaren geleden samenleefden met de mensen. Gieren zweefden boven de stad en vanaf de toren kun jij de leeuwen in de Arena goed in de gaten houden. Struin langs kamelen, griezel bij de krokodillen en blijf eindeloos kijken naar de brutale mantelbavianen. Zodra jij in het Paleis van Koning Darius komt, kijken de tijgers je recht in de ogen.

Dinopark
Sta oog in oog met de gigantische wezens uit het verre verleden. In het Dinopark ga je terug in de tijd en plotseling loop je rond tussen levensgrote dinosaurussen die je tegenkomt in het Dinopark. Van de brullende Brachiosaurus tot de vliegende Pterodactylus. Kijk je ogen uit en ontdek alles over de ruim zeventig dino’s die je tegenkomt. Jij bent straks een echte dinokenner!

Speeltuin
Schommel hoger en hoger, zoef van de glijbaan, klim als een appje in de hangspeeltuin, roetsj van de kabelbaan en wees lekker creatief in de zandbak. Jij kunt je helemaal uitleven in één van de vele speeltuinen en daarna even bijkomen aan de picknicktafels.

Kom genieten van een heerlijk dagje klimmen en klauteren door de natuur en kom meer te weten over allerlei wilde dieren!

Al vanaf € 22,50 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen