Corpus

Hoe blijft een mens gezond? Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven is daar zeer belangrijk in en daarom ook het motto van Corpus!

CORPUS is een interactief museum over het menselijk lichaam in de Zuid-Hollandse plaats Oegstgeest. Een gemiddeld bezoek aan CORPUS duurt 2½ - 3 uur. Corpus ‘’reis door de mens’’ biedt scholen een ideale combinatie van entertainment en educatie. Leerlingen doen kennis op over het menselijk lichaam op een eigentijdse en aansprekende manier. Na een ‘’reis door de mens’’ kunnen de leerlingen op hun eigen tempo, onder begeleiding van een leerkracht, een quiz maken door ‘’Mijn Corpus’’. Dat is het interactieve gedeelte van Corpus. 

Reis door de mens.
We beginnen onze spectaculaire reis bij de knie en vervolgen de reis richting onze hersenen. Leer hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, hoe alles met elkaar samenwerkt en in verbinding staat met elkaar. Je leert hier alles over de verschillende functies van je lichaam, want wat gebeurt er precies wanneer je niest en wat gebeurt er in je darmen na het eten?  

Onder begeleiding van een audiotour reis je in groepen langs alle onderdelen van het menselijk lichaam. Alsof je een kijkje neemt in je eigen lijf! Gelukkig hoef je niet de hele tocht te klimmen. Via de roltrappen reis je het lichaam van vijfendertig meter hoog door.

Na de rondleiding van top tot teen kun je nog eens alles op eigen tempo in de Medische Infotheek onderzoeken. Daar doe je leuke testjes, speel je leerzame games en ontdek je nog meer over het menselijk lichaam. 

Na de tour en de infotheek kunnen de leerlingen ook een kijkje nemen in de kadowinkel op de begane grond voor de leukste gadgets en interessante boeken. Allemaal binnen het thema van het menselijk lichaam.

Wist je dat een bezoek aan Corpus ook duurzaam en verantwoord is? Corpus beschouwt een goede zorg voor het milieu als vanzelfsprekend. Nog een goede reden om met je klas deze interessante reis door het lichaam te ondernemen. 

Combineer een bezoek aan Corpus met andere bezienswaardigeheden zoals het Omniversum, Madurodam of Sea Life wat allemaal op een steenworp afstand te vinden is. Stuk voor stuk zeer de moeite waard om te bezoeken en leerzaam voor de kinderen. 

Kom en boek snel een schoolreis naar Corpus want nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens!

Al vanaf € 23,25 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen