Deltapark Neeltje Jans

Een hele dag de stoere onderwaterwereld bewonderen en in oog komen met haaien, allerlei gekleurde vissen en wie weet spot je wel een bruinvis!

Op zoek naar een veilige en leuke schoolreis in Zeeland? Of wil je liever een interessante excursie over de Deltawerken? Dan is Deltapark Neeltje Jans een top schoolreisje voor jou leerlingen, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles leren over de Deltawerken en de watersnoodramp van 1953! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op de toplocatie van Zeeland namelijk midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.

Deltapark Neeltje Jans is de uitstap voor zowel basisonderwijs, middelbaar onderwijs als voor hoger onderwijs. Voor elk leerniveau heeft Deltapark een ruim programma te bieden. Van een zeeleeuwenvoorstelling tot een presentatie over de aanleg van de stormvloedkering. Oog in oog met tropische haaien of bruinvissen spotten tijdens de rondvaart over de Oosterschelde. Deltapark is de meest leuke en leerzame uitstap voor elke groep. Neem ook een kijkje bij de te gekke shows, pas wel op waar je zit voordat de zeeleeuwen je nat spetteren!

Zeeleeuwenvoorstelling & Zeehondenvoorstelling
In de verte hoor je het gebrul van de Californische zeeleeuwen. De stoere mannen kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten. Tijdens de educatieve voorstelling krijg je uitleg over deze elegante dieren, zo kom je meer te weten over het gedrag van zeeleeuwen, wat ze eten, hoe lang ze hun adem kunnen inhouden en nog veel meer. En natuurlijk laten ze ook zien hoe hoog ze kunnen springen. Zeeleeuwen zijn niet alleen behendig in het water maar ook op het land, dat komt door hun grote, sterke voorvinnen.

In de Oosterschelde en Noordzee kun je zeehonden in het wild tegenkomen. Soms zie je ze vanaf het park voor de stormvloedkering wachten tot er een lekker hapje voorbij komt zwemmen. Bij Deltapark Neeltje Jans leer je alles over deze prachtige dieren tijdens de educatieve voorstelling. Je maakt kennis met onze 3 gewone zeehonden: Rob, Bobbie en Jens.

Tijdens de voorstelling laten de dierverzorgers samen met de zeehonden verschillende onderwerpen aanbod komen, zoals natuurlijk gedrag, voeding maar ook maken zeehonden prachtige sprongen. Deze sprongen maken de zeehonden in de natuur om aan hun vijand te ontsnappen. Dit en veel meer interessante weetjes hoor je tijdens deze leerzame voorstelling.

De zeeleeuwen & zeehondenvoorstellingen zijn meerdere keren per dag te zien. Bij aankomst op het park krijg je een plattegrond waar de tijden op staan.

Rondvaart Nationaal Park Oosterschelde
Even lekker uitwaaien en genieten van het grootste nationale park van Nederland, de Oosterschelde!

Tijdens de rondvaart op het schip de Christiaan B geniet je van schitterende vergezichten. Met aan de ene kant uitzicht op de Stormvloedkering en aan de andere kant de Zeelandbrug en de dikke toren van Zierikzee. Onderweg vertellen we je uiteraard over Nationaal Park Oosterschelde en de Stormvloedkering. 

De Oosterschelde staat bekend om haar schitterende (onderwater) flora & fauna. In de Oosterschelde wemelt het namelijk van de dieren. Je vindt er een grote variëteit aan vissen, vogels en planten. Maar de meest bekende bewoners van de Oosterschelde zijn toch wel de zeehonden en bruinvissen. Steeds vaker laten deze zeezoogdieren zich zien. Tijdens de rondvaart kun je, zeker met wat rustiger weer, bruinvissen spotten. Je moet wel goed opletten want je ziet vaak alleen de rugvin even bovenkomen. Zeehonden zijn wat makkelijker te vinden. Bij laag water kun je ze lekker zien zonnen op de drooggevallen zandplaten.

Bezoek aan het binnenste van de Stormvloedkering
Aan de hand van de expositie “Zeeland veilig” kom je alles te weten over het ontstaan van dit meesterwerk. Ook kun je een kijkje nemen op het platform ook wel bovenbalk genoemd. Hier zie je de kracht van het water van wel heel dicht bij wanneer het met enorme snelheid onder je door raast. Wanneer je bovenop een van de pijlers staat heb je prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.

Bluereef Aquarium Zeeland
In het Bluereef aquarium gebouw van Deltapark Neeltje Jans vind je het grootste zoutwateraquarium van Zeeland. Dit aquarium gevuld met 300.000 liter verwarmd Oosterschelde water is het verblijf voor verschillende tropische haaien zoals de witpuntrifhaai, zwartpuntrifhaai, de gebande luipaardhaai maar ook andere verschillende soorten tropische vissen zoals de clownvis, bekend van de tekenfilm Finding Nemo.

Al vanaf € 23,50 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen