Prehistorisch dorp Eindhoven

Voel jij je een jager? Leer dan speerwerpen of vuur maken. Ben je meer een sterke vrouw uit de prehistorie? Leer bandweven of peddel in een boomstamkano. De Vikingen onder ons leren schieten met pijl en boog, of ontdekken hoe ze een zwaard smeden. De avonturiers gaan op zoek naar het geheime pad of luisteren naar spannende verhalen rond het vuur. In wiens huid kruip jij graag?

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest!

Educatief aanbod
Hoe is het om te leven in een tijd zonder winkels; waarin je álles wat je wilt hebben zelf moet maken? Je kleren, je eten, de bank waar je op zit… In dit programma gaan we aan de slag met de basisvaardigheden van iedere ijzertijdbewoner: we maken vuur met vuursteen en slagijzer en zien hoeveel moeite het kost om alleen al een kopje thee te kunnen zetten!

In het preHistorisch Dorp bieden we programma’s aan die aansluiten bij de tijdvakken uit de geschiedenislesstof. Van prehistorie tot late middeleeuwen: in een paar uur ontdekken kinderen onze geschiedenis.

Onder deskundige begeleiding van een historische bewoner ontdekken ze wat het verleden ons te bieden heeft. De authentieke boerderijen, hoeves en herberg zorgen ervoor dat iedereen zich in een andere tijdperk waant. Duik met ons het verleden in voor een onvergetelijke geschiedenisles!

Schoolkamp
Wist je dat je met je klas bij ons ook kunt blijven slapen? Eten bij een knappend houtvuurtje, slapen op knisperende stromatrassen… een schoolkamp in het preHistorisch Dorp vergeet je nooit meer! 

Wij bieden twee- en driedaagse schoolkampen aan met een prehistorisch of middeleeuws programma, waarbij écht in de historische gebouwen geslapen mag worden. Een unieke belevenis die het schoolkamp tot een ervaring maakt die de leerlingen nog heel lang bij zich zullen dragen.

Schoolkamp in de prehistorie: Kom je mee naar Eversham? Dit typische ijzertijddorp wordt de komende dagen jouw thuis!

Het prehistorisch schoolkamp staat in het teken van overleven. Daarin gaan jullie aan de slag met alle dagelijkse taken van een ijzertijdboer. Van hout kloven tot vuur maken, en van graan malen tot broodbakken – na het schoolkamp kunnen de kinderen zichzelf in leven houden óf ze weten de moderne tijd extra goed te waarderen. Natuurlijk is er ook tijd om te spelen – maar wél zoals prehistorische kinderen dat vroeger deden! Zo mogen ze in een boomstamkano varen en speerwerpen en zijn er prehistorische spelletjes.

Schoolkamp in de middeleeuwen: Ga je mee naar Endehoven? De komende dagen woon jij in onze Adellijke hoeve, als één van de eerste heersers van onze stad.

Het middeleeuwse schoolkamp staat in het teken van ambachten. Net als 1000 jaar geleden gaan de kinderen aan de slag als smeden en leerbewerkers, wevers en bakkers. Ze bakken brood, maken kaarsen, zagen, kloven en koken. Alles precies zoals in de tijd van monniken en ridders. Natuurlijk is er ook ruimte om te spelen! Je kunt varen in een boomstamkano of schieten op de boogbaan – na dít schoolkamp wil je misschien wel nooit meer naar huis...

Al vanaf € 20,50 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen