Ouwehands Dierenpark

Sta oog in oog met de grootste dieren van het dierenpark, zie hoe ze zich gedragen, wat ze eten en dat allemaal van zo dichtbij! Kom allemaal gave weetjes verzamelen en ga naar huis met een berg van dierenkennis die jij kan delen met je vrienden en familie!

Alle dieren zijn van de partij bij Ouwehands Dierenpark, er zijn olifanten, leeuwen, diverse apen, beren, giraffe, tijgers en nog ontelbaar veel meer dieren te spotten, vind jij ze allemaal? Welk dier is je favoriet en kun jij geen genoeg van krijgen, of vind jij alle dieren interessant? In Ouwehands Dierenpark kom je meer te weten over alle dieren en ga jij naar huis als een echte ranger die alle dierenweetjes kan opnoemen en vragen kan beantwoorden!

Er zijn enorm veel dieren te vinden in Ouwehands Dierenpark, het zou natuurlijk zonde zijn als je de hoogtepunten zou missen! Ga daarom vooral even langs bij de Reuzenpanda’s in Pandasia of de Bruine beren in het Berenbos, vergeet ook niet om een korte stop te maken op de Noordpool voor een bezoekje bij de IJsberen!

Pandasia: Heb je altijd al de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen willen bewonderen? Dit is je kans, neem een kijkje bij Pandasia en ontdek meer over de reuzenpanda’s.

Bonobo’s: De Bonobo’s hebben een gloednieuw verblijf gekregen en willen dit graag aan jou laten zien, kom je langs om deze groep mensenapen te zien?

Het berenbos: Ga op expeditie in het berenbos, een avontuurlijke wandeling door een groot gebied met een waterval, rosten, een vijver en natuurlijk de bruine beren!

RavotAapia: Slinger en hang de aap uit in RavotAapia en ontdek spelenderwijs alles over de Jungle. Klim en klauter als een echte aap door de touwen van loopbrug naar de wiegende nesten en roetsj van de meterhoge glijbaan!

Neus aan Neus: Kom ook een kijkje nemen in de kou bij de IJsberen en kom neus aan neus te staan met deze bijzondere dieren.

Doctor Dodo
Doctor Dodo is er altijd voor leuke, interessante en gekke weetjes over de dieren. Hij gaat elke dag op onderzoek uit in het park om meer te weten te komen over alle dieren die in het park verblijven. Ga je mee op onderzoek? 

Ouwehands Experience Game
Een game speciaal voor leerlingen gemaakt waarbij zij de competitie met elkaar aangaan door vragen over dieren te bemachtigen en correct te beantwoorden. Denk hierbij aan verschillende creatieve opdrachten die de leerlingen gaan uitvoeren zoals fotograferen, multiple choice vragen en dit allemaal onder een klein beetje tijdsdruk! Om vragen te ontgrendelen krijgen de leerlingen tips en zullen ze een code moeten vinden om de vraag te kunnen openen, daarna is het de taak om de vraag correct te beantwoorden. Wie heeft aan het eind de meeste punten gescoord, bekijk snel het scorebord!

Ouwehands Zoo Foundation
In de wereld waar we leven staat de natuur vaak onder druk, wat betekend dat de dieren vaker in gevaar komen. Ouwehands Dierenpark wil bewondering voor de natuur stimuleren en mensen aanzetten tot nadenken en handelen. Met behulp van het Ouwehands Zoo Foundation streeft het Dierenpark ernaar om een structureel belangrijke bijdrage te leveren aan natuurbescherming, soortbehoud en natuurbeschermingseducatie.  Ouwehands doneert vanuit de foundation jaarlijks aan diverse projecten en heeft in de afgelopen 12 jaar al veel projecten geholpen met het beschermen van de leefgebieden van de dieren, stroperij tegen te gaan en de lokale bevolking educatie te geven over de natuur en zijn bewoners. 

Al vanaf € 22,00 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen