Safari Park Beekse Bergen

Wil jij ook les hebben van een echte ranger die alles weet over dieren en de natuur? Kom dan een kijkje nemen bij de Beekse Bergen en ga naar huis met de leukste feitjes!

Ga met de hele klas op een expeditie en kom oog in oog te staan met wilde dieren die op vele verschillende plekken in de wereld te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld een kijkje nemen op de uitgestrekte savanne bij de olifanten en giraffes of ga je liever kijken bij de gorilla’s tijdens de voedertijd? Bij de Beekse Bergen zijn er ontzettend veel dieren die ieder zijn eigen manier van leven heeft, dus wil jij weten hoe het leven van een zebra, leeuw of olifant eruit ziet? 
Dan is de Beekse Bergen een goed gekozen avontuurlijk schoolreisje voor de hele klas!

Een schoolreisje naar de Beekse Bergen is naast leuk ook zeer educatief, zo hebben ze diverse educatieve elementen zoals de safaribus, voederpresentaties en de klaskamer. Krijg les van een ervaren ranger, stap met z’n allen in een gereserveerde safaribus en ontdek alles over de dieren en hun gedrag.

Ook heeft Safaripark Beekse Bergen een leuk en innovatief lesprogramma ontwikkeld dat aansluit op de lesmaterialen van bijvoorbeeld Wolters-Kluwer en Malmberg. Download de gratis pakketten voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Daarnaast kunt u ook een unieke manier bijboeken om het park volledig te ontdekken, namelijk via:

  • Een Bussafari

Ga samen met een ranger op een rondrit door de uitgestrekte savannes en ontmoet wilde dieren van dichtbij! Onder begeleiding van een ervaren ranger leer je alles over het leven van de dieren in het Safaripark. 

  • Een bootsafari

Vaar met je hele klas langs de wilde dieren! Maak een onvergetelijke boottrip samen met een ranger over de rivier en kom diverse dieren tegen langs de kant en in het water! Tijdens de bootsafari vertelt de ranger aan boord interessante feitjes en weetjes over het Safaripark en de wilde dieren.

  • Rangercamp

Overnacht midden in het Safaripark en ga samen op ochtend- én avondsafari! Kruip samen rond het kampvuur, luister naar spannende rangerverhalen, smul van een zelf te bereiden braaimaaltijd en overnacht in één van de comfortabele tenten met leeuwen op brulafstand! In de ochtend kwetteren de Afrikaanse vogels je vrolijk wakker. Nadat je midden in de prachtige natuur bent ontwaakt ga je in de vroege ochtend, nog voordat het park opengaat, op unieke wandelsafari. Bij terugkomst in het kamp kun je genieten van een heerlijk verzorgd ontbijt. Slapen tussen de wilde dieren!

  • Wandelsafari

Ga op wandelsafari met je eigen groep en ontdek het Safaripark te voet. Samen met jouw eigen groep ga je op een unieke wandelsafari, onder begeleiding van een ranger. Al wandelend komen jullie oog in oog te staan met onder andere chimpansees, gorilla's, krokodillen, olifanten, giraffen en neushoorns. Leer samen nóg meer over de dieren! Stap in de wereld van de wilde dieren!

  • Kanosafari

Ontmoet wilde dieren in, op en langs het water tijdens de kanosafari.

  • Les in de klaskamer

In de Klaskamer staat het Afrikaanse thema centraal. Tijdens de lessen komen leerlingen alles te weten over de relatie tussen mens en dier, de indeling van het dierenrijk of Plastic Soep. Om er een indrukwekkende les van te maken laten de rangers bijzondere materialen zien, zoals hoorns, vacht en poep.

Mens-dierrelaties
Ontdek hoe dieren en mensen met elkaar omgaan in Afrika. Hoe is de onderlinge relatie? Aan welke dieren zijn mysterieuze mythes opgehangen? En hoe gaan wij in het Safaripark om met dieren?

Wat voor dier is dat?
Ontdek hoe we dieren in verschillende groepen kunnen indelen. Wat voor diergroepen zijn er? Wat zijn de kenmerken van de vijf groepen gewervelde dieren? Zijn er ook uitzonderingen? 

Plastic Soep
Ontdek wat Plastic Soep is, wat de gevolgen voor mens en dier zijn en wat we er zelf aan kunnen doen. Hoe ontstaat plastic soep? Hoe hebben dieren last van plastic soep? Is plastic alleen maar slecht?

Al vanaf € 21,50 p.p.

Offerte aanvragen

Ook leuk


Geniet van onze schoolreizen